انواع گیج فشار و اجزاء تشکیل دهنده آن


گیج فشار چیست

سنجش فشار سیال در فرآیندهای مختلف همواره موضوع بسیار مهمی است که توسط تجهیزات اندازه گیری فشار همچون مانومتر٬ گیج فشار انجام می شود این تجهیزات انواع مختلفی دارند به همین دلیل است که این مطلب مهم را به بررسی گیج فشار چیست اختصاص دادیم زیرا که هر کدام را باید متناسب با نیاز صنعت انتخاب نمود.

انواع گیج فشار

به طور کلی شاید به عنوان مهم ترین دسته بندی تجهیزات اندازه گیری فشار را براساس نوع ساختار و عملکرد آنها به دو دسته عمده گیج فشار عقربه ای و گیج فشار دیجیتال دسته بندی کرد که در ادامه به بررسی هر کدام از آنها پرداختیم.

در تصویر سمت راست گیج فشار عقربه ای و تصویر سمت چپ گیج فشار دیجیتال را مشاهده می کنید.


گیج فشار عقربه ای چگونه فشار را اندازه می گیرد؟

به طور کلی فشارسنج ها برای اندازه گیری فشار به این صورت عمل می کنند که با اعمال فشار توسط سیال به المان مانومتر عقربه ای موجب حرکت آن شده و این المان از طریق مکانیزمی به عقربه نمایش متصل است و به این ترتیب عقربه روی عدد مورد نظر ایستاده و میزان فشار را اندازه گیری می کند.

در واقع سیستم عملکردی مانومتر آنالوگ است و این نوع از مانومتر ها به دلیل سهولت در نصب و راه اندازی و همچنین خوانایی و عملکرد آن مصرف بسیار گسترده ای در صنایع مختلف دارند.

پرشر گیج بوردونی یکی از انواع گیج های فشار عقربه ای است که کاربرد بسیار زیادی را در صنایع دارا می باشد.

گیج فشار دیجیتال چگونه فشار را اندازه گیری می کند؟

اما در پرشر گیج دیجیتال که دارای سنسور می باشد فشار وارده توسط سنسور احساس شده و از طریق تبدیل آن کمیت الکتریکی از طریق نمایشگر دیجیتال میزان فشار را نمایش خواهد داد.

اساس کار گیج فشار چگونه عمل می کند ؟

شاید پاسخ به این سوال که گیج های فشار چیست با این توضیح بهتر صورت پذیرد که مانومترها در واقع به منظور اندازه گیری٬ تغییرات فشار و یا حتی اختلاف فشار در بخش های مختلف صنعت همچون مخازن تحت فشار و یا مسیرهای عبوری جریانی سیال های مختلف مورد به عنوان بخش بسیار مهمی از ابزار دقیق و اتوماسیون صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

همانطور که در بخش قبل اشاره شد مکانیزم اندازه گیری فشار بر اساس نوع مانومتر متفاوت است اما به طور کلی با انتقال فشار سیال به المنت یا سنسور در گیج فشار و نمایش مقدار مورد نظر کمیت فشار سنجیده می شود.

اجزای تشکیل دهنده / آناتومی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد