ضخامت سنج،گازسنج،دماسنج در ابزار دقیق

ضخامت سنج

ضخامت سنج عمدتا در صنعت خودرو سازی و ساختمان سازی کاربرد دارد. این دستگاه ضخامت اجسام و نوع پوشش‌دهی آن‌ها را برای جلوگیری از خوردگی، زنگ زدگی و هر نوع آسیبی که با توجه به ضخامت و پوشش قطعه اتفاق می‌افتد، بررسی ، ثبت و تعیین می‌کند. عوامل بسیاری از جمله جنس و شکل قطعه، میزان زبری سطح مورد نظر، میزان رسانا بودن، نفوذ پذیری و عواملی از این دست در تعیین ضخامت موثرند که بهتر است هنگام کالیبراسیون در نظر گرفته شوند.

ضخامت سنج فلز به روش اولتراسونیک

از قابلیت‌های ضخامت سنج اولتراسونیک توانایی اندازه‌گیری، بدون برداشتن پوشش و از روی روکش است. قبل از به وجود آمدن این سیستم برای اندازه‌گیری ضخامت محصولاتی مانند لوله مجبور بودند قسمتی از آن را برش دهند، که در پروژه‌های سنگین ضایعات فراوانی به بار می‌آورد، به همین علت امروزه از این روش در صنعت لوله سازی بسیار استفاده می‌شود. به طورکلی این روش در صنایع تولیدی سطوحی مانند کامپوزیت، پلاستیک، فلز، سرامیک و … استفاده می‌کنند.


ضخامت سنج رنگ و پوشش

این دستگاه برای اندازه‌گیری ضخامت انواع رنگ و پوشش اپوکسی، رنگ، گالوانیزه و استفاده می‌شود و دارای دو مدل پراب خارجی و پراب داخلی(پراب جدا و پراب سرخود) است، که هر کدام باتوجه به نوع کار طراحی و ساخته شده‌اند. از این ضخامت سنج برای انواع رنگ‌های خشک و تر استفاده می‌کنند، که قابلیت اندازه‌گیری تا چندین میکرون را داراست. البته لازم به ذکر است که امروزه ضخامت سنج های چندکاره در بازار موجود است. این ابزارها عموماً توانایی ثبت و ذخیره‌ی اعداد و نشان دادن بالاترین، پایین‌ترین و میانگین آن را دارند.

 

 

گازسنج

یکی از مهم‌ترین ابزار‌های دقیق اندازه‌گیری گاز سنج است. این دستگاه قابلیت شناسایی انواع گازهای سمی، گازهای قابل اشتعال، گازهای قابل انفجار و تمامی گازهای خطرناک را داشته و یکی از حیاتی‌ترین ابزارهای دقیق‌ اندازه‌گیری موجود در صنعت است. سنسورهای به کار رفته در گازسنج با توجه به نوع گازی که تشخیص می‌دهد متفاوت است.گازسنج ها در تقسیم‌بندی به دو دسته‌ی پرتابل (قابل حمل) و ثابت تقسیم می‌شوند.

 

دماسنج از آن دسته ابزار دقیق‌هایی است که، از کودکی با نوع پزشکی آن برای اندازه‌گیری میزان دمای بدن آشنا شدیم. این دستگاه ابزاری است برای اندازه‌گیری میزان دما در واحد های مختلف. از این ابزار نیز در صنایع مختلفی استفاده می‌شود، همچنین گاهی به عنوان ابزاری مکمل، کنار دیگر ابزار به کار برده می‌شود. دماسنج‌ها انواع مختلفی داشته که مکانیزم هر کدام با توجه به صنعت مورد استفاده، ساخته و پرداخته می‌شود.

 

انواع دماسنج

§         دماسنج گازی

§         دماسنج معمولی

§         دماسنج ترموکوپلی

پیرومتر

پیرومتر نوعی دماسنج است که به صورت غیر تماسی عمل می‌کند. مکانیسم این ابزار بر پایه‌ی اندازه‌گیری دما با استفاده از نور انتشار یافته از جسم مورد نظر است. در خیلی از صنایع مانند صنایع شیمیایی، ریخته‌گری، فولاد، کاشی و سرامیک به دلیل دمای بسیار بالا امکان استفاده از دماسنج‌های تماسی وجود ندارد زیرا موجب آب شدن آن می‌شود؛ به همین علت در اکثر این صنایع از پیرومتر برای اندازه‌گیری دما استفاده می‌کنند.

 

این دماسنج دارای مقاومت الکتریکی است که با تأثیرپذیری از دما، تغییر می‌کند. در این دماسنج تغییر دما و تغییر مقاومت در فلزاتی که به عنوان سنسور در آن جای‌گذاری شده ثابت و پایدار است. از این دماسنج در بسیاری از صنایع و آزمایشگاه‌ها برای اندازه‌گیری دما استفاده می‌شود.

  • انواع دماسنج پزشکی (جیوه‌ای، دیجیتالی دهانی، گوشی، غیر تماسی پزشکی)
  • دماسنج آزمایشگاهی (الکلی) و
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد